13 Ocak 2013 Pazar

Ateş ve Su Oyun Dünyası

Ateş Boy isimli macera oyununa hoş geldiniz. Bu oyunun temel senaryosunu ve oyundaki temel hareketleri sizlere kısaca açıklayalım.

Karşınızda size karşı savaşan canavarlar renklerine göre farklı güçlerde oluyorlar. Oynadıkça bunu kestirmekte zorlanmayacaksınız çünk gözünüz de eliniz de oyuna alışacak. Klavyenin ok tuşlarını kullanarak hareket etmeniz gerekiyor. Ateş Boy’u sadece hareket ettirmeniz bölümleri geçmek için yeterli olmayacaktır. A ve S tuşlarını kullanarak da vuruş güçlerinden faydalanmanız gerekiyor. A tuşuna bastığınızda ateş vuruşu yaparken S tuşuna bastığınızda su vuruşu yapıyorsunuz. Bu vuruşlar kırmızı ve mavi olduğundan, size oyundaki yaratıkları hangi vuruşla daha kolay yok edebileceğinize dair ipucu veriyor olmalı. Şöyle ki ateş vuruşlarının yani kırmızı vuruşların daha kolay alt ettiği canavarlar var. Ateşe ateşle karşılık vermek elbette işe yarayacaktır fakat vuruş adeti artacağından fazladan zaman almaya başlar. Su vuruşu için de aynı mantık üzerinden düşünmelisiniz.

Oyun ilk baştan itibaren zorlu bir mücadele olduğunu kanıtlıyor. Oyunlarda alışık olduğumuz kolay başlayıp zorlaşarak oyunu öğreterek eğlendirme durumu bu oyunda tekrarlanmamışa benziyor. Alışana kadar bir hayli zorlanacaksınız. Bundan önce aslında pek çok oyun oynamış olabilirsiniz ve bu oyunların içlerinde gerçekten zor olan oyunlar da vardır. Tüm o oyunları geride bırakıp burada oyun oynamak için bulunduğunuzu düşünelim. Peki şimdi siz Ateş Boy oyununda ne kadar zorlanacağınızı merak etmiyor musunuz?

 

Su ve Ateş Bloğunda neler Oluyor


Ateş ve Su Oynadınız mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder